Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΕΣ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΕΣ

Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

3 σχόλια:

Μπομπ είπε...

Μιας και κάνεις τρομερή δουλειά με τα στατιστικά, ΑΞΙΖΕΙ να μεταφράσεις και να επεξηγήσεις το ΒΟΧ 3 της έκθεσης του ΔΝΤ. Ουσιαστικά το ίδιο το ΔΝΤ αποδεικνύει πώς η άρχουσα τάξη (και κάτι υποτίθεται αριστεροί) κοροιδεύουν κατά συρροή έναν ολόκληρο λαό.
Σκέψου ότι το box 3 είναι ιστορικά και αμετάκλητα γεγονότα που ΔΕΝ επιδέχονται αμφισβήτηση, ενώ το box 2 είναι εικασίες, μοντέλα κλπ κλπ.

eparistera είπε...

Καλή ιδέα Μπομπ. Αν και έχω έτοιμο ένα αρθράκι για τις ιστορικές περιπτώσεις υιοθέτησης σκληρού νομίσματος και τις επιπτώσεις του καθώς και τις επιπτώσεις μετά την εγκατάληψή του. Θα δω πότε θα το ανεβάσω. Ίσως υλοποιήσω και την προτροπή σου.

Μπομπ Σφουγγαράκης ο τετραγωνόμυαλος είπε...

Ακόμα και αν δεν υλοποιήσεις την προτροπή μου, στη μελέτη που ετοιμάζεις θα συμβάλλει πολύ το box 3. (σελ 48,49) Διότι προκειται για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου της εσωτερικής υποτίμησης όπως αυτή αποδεικνύεται όχι μόνο από τα συνήθη στατιστικά αλλά και από την πραγματική σταθμισμένη συνααλλαγματική ισοτιμία (REER) και πότε και σε ποιες χώρες και υπό ποιες προυποθέσεις είχε επιτυχία και με τί κόστος...
Συνέχισε την καλή δουλειά.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...