Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΑΜ ΕΛΑ Μ’ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Η ΤΡΟΪΚΑ

ΑΜ ΕΛΑ Μ’ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Η ΤΡΟΪΚΑ.pdf Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

7 σχόλια:

grsail είπε...

Το κείμενό σου είναι, όπως και τα άλλα, όσο γίνεται κοντά στην αλήθεια. Η ισορρόπηση της Ελληνικής (αλλά μακροπρόθεσμα και της Ευρωπαϊκής) οικονομίας σε ένα πολύ κατώτερο του προηγούμενο επίπεδο, φαίνεται να είναι το Μεγάλο Σχέδιο. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει και ποια είναι η διέξοδος. Η Ελληνική αριστερά από όσο δείχνουν τα πράγματα θα κυβερνήσει αλλά θα κληθεί, λόγω και του υπάρχοντος εξαιρετικά ανελαστικού έσω και έξω πλαισίου, να κάνει απλώς διαχείριση. Περιμένω μάλιστα να αντιμετωπίσει πολύ περισσότερα προβλήματα από την εσωτερική αντίθεση παρά από το εξωτερικό. Ποια είναι η διέξοδος;

eparistera είπε...

Σε χαιρετώ grsail. Αν όντως οι αναλύσεις και οι σκέψεις μας- μιλάω στον πληθυντικό γιατί αυτό το κάνουν αρκετοί- προσεγγίζουν κάπως την αλήθεια τότε είναι φανερό πως οδεύουμε προς αλλαγή κοινωνικοοικονομικού μοντέλου. Λύσεις μέσα στο υπάρχον κοινωνικό και οικονομικό σύστημα δεν υπάρχουν. Όσοι το επιχειρούν δημιουργούν αντιφατικά εκτρώματα που δε μπορούν να σταθούν σε καμιά σοβαρή κριτική. Καθόλου δεν ισχυρίζομαι με αυτό πως έχω εγώ τη λύση. Κάθε άλλο. Ούτε τη λύση θα τη δώσει ένας ή έστω μια μικρή ομάδα. Θα είναι αποτέλεσμα μαζικής δράσης έστω κι αν κάποιοι θα ξεχωρίσουν. Είναι μια διαδικασία δύσκολη, επίπονη και απαιτεί γνώσεις, ικανότητες και προσήλωση. Το βασικό είναι πάντως πως για την Ελλάδα επείγει. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας.

Μαριάννα Τόλια είπε...

Παρακολουθώ από πέρσι το blog σου φίλε Γιώργο, το είχα εντοπίσει μέσω του youpayyourcrisis, κατά βάση συμφωνώ με τις αναλύσεις σου και θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για αυτό που κάνεις όχι μόνο για την υψηλή του ποιότητα αλλά και γιατί γνωρίζω πως έχει πάρα πολλή δουλεια από πίσω. 'Ομως υπάρχει ανάγκη και για μια κοινωνική ή αν θες πιο συλλογική συνεννόηση με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να μας πάει σε ένα δια ταύτα. Πέρα από ό,τι βλέπω στο blog και διαβάζουμε όλοι μας, έχεις επαφή με άλλο κόσμο ή συλλογικότητες που να πηγαίνει στην κατεύθυνση της αναζήτησης λύσεων στο πλαίσιο αυτών που διαπιστώνεις;

eparistera είπε...

Γειά σου Μαριάννα. Φυσικά και εκείνο που μπορεί να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση, οικονομική και κοινωνική, είναι η συνειδητή πολιτική δράση. Τα κειμενάκια μου έχουν μια διπλή στόχευση. Πρώτον να καταγράψουν την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα και την πραγματική στόχευση των ακολουθούμενων πολιτικών αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα ψεύδη της άρχουσας πολιτικής και οικονομικής τάξης. Δεύτερον να περιγράψουν τις μεταβολές στον παγκόσμιο καπιταλισμό, και ιδιαίτερα τη φάση στην οποία βρίσκεται αυτός από τη δεκαετία του 1980 και μετά, στις αναπτυγμένες χώρες. Κατά τη δική μου εκτίμηση και προσέγγιση μόνο η συνδυασμένη αυτή κατανόηση, δηλαδή οι μεταβολές στον αναπτυγμένο καπιταλισμό και τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, μπορούν να εξοπλίσουν τα πολιτικά υποκείμενα στη διαμόρφωση εκείνων των στρατηγικών και των τακτικών που θα προσφέρουν ουσιαστικές πολιτικές λύσεις. Επαφές έχω αυτές μόνο που ένα απλός άνθρωπος έχει. Αυτές είναι με τα κόμματα της αριστεράς κυρίως. Αν θέλεις κάτι άλλο απλά ρωτάς.

Μαριάννα Τόλια είπε...

Τα κειμενάκια σου είναι παρά πολύ καλά, όταν σε πρωτοανακάλυψα είχα ενθουσιαστεί. Της αριστεράς, ποια κόμματα της αριστεράς; Η αριστερά είμαστε πολλοί και με διαφορετικές θέσεις. Κι εσύ από ότι είχα δει έβλεπες πολύ τα πράγματα της παραγωγής που δεν τα βλέπουν αρκετά πολλά κομμάτια της αριστεράς.

eparistera είπε...

Δηλαδή Μαριάννα τώρα δε σε ενθουσιάζω; Πλάκα κάνω. Επειδή αμφιβάλω για το πόσο έχει ενδιαφέρον για όσους διαβάζουν αυτά τα αρθράκια η άποψή μου για την αριστερά και η προσωπική μου τοποθέτηση στείλε μου το μέηλ σου να σου απαντήσω σε όσα θέλεις. Για να είμαστε ειλικρινείς το έχω ήδη γράψει!Το μεηλ μου είναι στο μπλογκ. Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια στην εκτίμηση που διατύπωσα παραπάνω. Δεν είμαι και ο καλύτερος στη διαχείριση αυτών των πραγμάτων. Έχω κι άλλο ετοιμάσει για την παραγωγή και την ανασυγκρότησή της σε μια άλλη βάση.

Γιώργος Πρίμπας είπε...

http://news.pathfinder.gr/finance/news/854925.html

το έχω πάρει απόφαση. όταν θέλω να μάθω τι γίνεται θα διαβάζω εσένα και τον Ολι Ρεν...
ο άνθρωπος είπε αυτό που είναι η αλήθεια: ποιος πολλαπλασιαστής και κουραφέξαλα; το πρόγραμμα πάει όπως το σχεδιάσαμε.

με τις υγείες μας...

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...