Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΓΙΑΣ

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΓΙΑΣ.pdf Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

4 σχόλια:

anendotos είπε...

γιωργο .πολυ καλο

Γιώργος Πρίμπας είπε...

Γιώργο καλησπέρα. Εύστοχος όπως πάντα!
Με την ευκαιρία της ανακρίβειας περί τετραπλασιασμού της τιμής της σόγιας, έχω την εντύπωση ότι όλοι οι νεοφιλελεύθεροι έχουν ένα πρόβλημα με τους τετραπλασιασμούς που δεν είναι έτσι, όπως ο «δάσκαλος» του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού Μάνος (για παράδειγμα http://www.24grammata.com/?p=26359 ) και γενικά με μία συστηματική παραποίηση των αριθμών για να στηρίζουν τις θεωρίες τους.
Δυστυχώς για αυτούς (και δυστυχέστερα για μας που τους ανεχόμαστε) άλλο πράγμα οι αριθμοί και άλλο τα «νούμερα»

eparistera είπε...

Καλησπέρα Γιώργο. Καλή και δημιουργική χρονιά. Χρονιά κατά την οποία πρέπει να δείξουμε μεγάλη υπομονή και επιμονή για την κατάκτηση των συνειδήσεων. Όσο για τους νεοφιλελεύθρους εκείνο που έχω να πω είναι πως οι νεοφιλελεύθροι δεν είναι τίποτα άλλο από τους υποστηρικτές του καπιταλισμού. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ο καπιταλισμός της εποχής μας και μόνο με ιδεοληψίες μπορούν να τον υποστηρίξουν πλέον.

Ανώνυμος είπε...

"Ο Στούπας είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση «δημοσιογράφου» στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Σαν κι αυτόν υπάρχουν πολλοί τύποι που κατασκευάζουν, αναμασούν και διαδίδουν την προπαγάνδα των αφεντικών τους. Πέρα από τους γνωστούς «μανδραβέληδες», «πρετεντέρηδες» κλπ αστέρες του ΣΚΑΙ και του ΜΕΓΚΑ να προσθέσω τα ονόματα δευτεροκλασσάτων -που θάθελαν να γίνουν πρωτοκλασσάτοι- όπως ο Μαυρίδης, ο Δρόσος, ο Κώνστας και ο Θωμάκος (στο ίδιο επίπεδο με τον Στούπα). Όπως λες ακραία επιθετικοί αλλά όχι μόνο αυτό. Τα γραφόμενά τους σπανίως έχουν πηγές και στοιχεία. Απλώς παπαγαλίζουν καθημερινά (από τηλοψίας, ραδιοφώνου, διαδικτύου και εφημερίδων) την νεοφιλελεύθερη/μνημονιακή προπαγάνδα. Αν μάλιστα κάποια φορά χρειαστούν κάποια στοιχεία δεν διστάζουν και να τα κατασκευάσουν. Αν έχεις διαβάσει το «Γκαιμπελισμός, ανώτατο στάδιο της δημοσιογραφίας» θα δεις ότι ο Στούπας είναι πάντα ο ίδιος.



ΥΓ.: ούτε καν την Ιστορία δεν σέβονται. Ο Στούπας έβαλε τον Τρότσκυ να συμμαχεί με τον Στάλιν για να «φάνε» τον Κοντράτιεφ! Ο Θωμάκος τις προάλλες έβαλε τον Στάλιν (που πέθανε το 1953) να εξορίζει τον Ζαχαριάδη γιατί ο τελευταίος «έκανε εμφύλιο πόλεμο» στην Ελλάδα!!"
cornelsen

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...