Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

2 σχόλια:

gatouliz είπε...

Τα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων προφανώς και δεν είναι λίρες σε ένα συρτάρι και τοποθετούνται σε ομόλογα κατά κύριο λόγο. Στα καταστατικά τους έχουν ρήτρα πως απαγορεύεται να κατέχουν τίτλο με βαθμολογία κάτω από ΑΑ νομίζω. Δεν είναι κάτι καινούριο. Βέβαια τις βαθμολογίες αυτές τις βγάζουν οι γνωστοί οίκοι αξιολόγησης και ακριβώς αυτός η ρήτρα είναι που επιτρέπει να γίνουν παιχνίδια και να πουληθούν οι τίτλοι σε εξευτελιστικές τιμές. Σε καπιταλιστικό περιβάλλον λοιπόν είναι φυσιολογικότατο να επενδύονται τα κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων.
Με όλα τα παραπάνω δεν θέλω να διαφωνήσω με το κείμενο, απλά να δώσω ένα στοιχείο που δεν αναφέρθηκε. Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με τα συμπεράσματα του.
A las bariccadas!

eparistera είπε...

Αρχικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω πραγματικά όσους αφιερώνουν το χρόνο τους να διαβάσουν τα άρθρα μου και, πολύ περισσότερο, όσους μπαίνουν στον κόπο να γράψουν και κάποιο σχόλιο. Όλα τα σχόλια θα παραμένουν αναρτημένα. Αυτό το Blog δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός διαλόγου γύρω από τα κοινωνικά προβλήματα, τον καπιταλισμό, τη σημερινή φάση του και τη θέση της Ελλάδας μέσα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Ευχαριστώ Garfield για το σωστό σχόλιό σου. Είναι όπως τα λες. Ακριβώς επειδή έχουμε καπιταλισμό συμβαίνουν αυτά κι ακριβώς αυτό προσπαθούμε να μελετήσουμε, να κατανοήσουμε και να ανατρέψουμε. A las bariccadas!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...