Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

3 σχόλια:

cornelsen είπε...

Καλημέρα. Δεν θα μπορούσα να γράψω και κάτι για την Ιρλανδία μετά από όσα γράφεις. Απλώς θα κάνω μια σύγκριση τού αριθμού των ΔΥ (α. για να δούμε τον προσανατολισμό του δημόσιου τομέα και β. για να απαντήσουμε σε αυτούς που λένε ότι το ελληνικό κράτος είναι μεγάλο).
Σύμφωνα λοιπόν με http://www.irisheconomy.ie/index.php/2012/08/09/trends-in-public-sector-numbers/ οι πολιτικοί ΔΥ στην Ιρλανδία στο τέλος τού Μνημονίου (δλδ το 2014) θα είναι 270,8 χιλ. Αυτό σημαίνει ότι την ίδια εποχή η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει (σε αναλογία πληθυσμού) 690 χιλ. ΔΥ. Πόσους προβλέπεται (και επιδιώκεται) να έχει τότε η Ελλάδα; 500 χιλ!!!
Και πόσοι θα είναι οι στρατιωτικοί και οι αστυνόμοι (Gardaí) στην Ιρλανδία; 23,3 χιλ, που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει γύρω στις 135 χιλ. από δαύτους. Άρα αν η Ελλάδα ήταν Ιρλανδία θα έπρεπε να έχει 59,36 χιλ.
Συνεπώς αν η Ελλάδα ήταν Ιρλανδία θα έπρεπε να προσλάβει μέχρι τού χρόνου 150 χιλ πολιτικούς ΔΥ και να απολύσει 75 χιλ στρατιωτικούς/αστυνομικούς.

eparistera είπε...

Ακριβώς έτσι cornelsen. Φοβάμαι όμως μήπως μόνοι μας τα λάμε μόνοι μας τα ακούμε.

Ανώνυμος είπε...

Καπου πηρε το μάτι μου οτι την τελευταία εκδοσή των ομολόγων ,αυτή που βγήκε η ιρλανδια στην αγορά, την αγόρασαν μονο οι τράπεζες που έχουν το χρεος της ιρλανδια και ελάχιστοι ως καθόλου νεοι επενδυτές, επίσης καλύτερα θα ηταν για να δουμε αν η ιρλανδια μπορει μονη της πραγματικά να μην χρηματοδοτούσε τα ομόλογα της o ELA.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...