Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΧΡΕΟΚΟΠΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

ΧΡΕΟΚΟΠΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.pdf by Giwrgos Triantafyllopoulos

Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Επειδή ΕΜΕΙΣ που πηγάζουμε από το ΕΓΩ, εργαζώμαστε σε 36ωράριο δίότι είμαστε ΑΧΡΟΝΟΙ, και ΑΥΤΟ το κάνουμε Αφιλοκερδός και Οικειοθελώς, διότι είμαστε Ταχμένοι και Υποχρεωμένοι (χωρίς εμπάθεια και Ζόρι) ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ, του Τόπου ΜΑΣ, της Χώρας ΜΑΣ, της Πατρίδας ΜΑΣ, στούς Ζωντανούς και Νεκρούς ¨Ελληνες, και στους ¨Ελληνες που ΔΕΝ έχουν γεννηθεί ακόμη (έχουν απαγορευτικό ;) !

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ώς γνώσιν (πρωτίστως για την Κυβέρνηση των Ελλήνων και ... τριτεύων για τους Λουλάδες των Πολιτικών Επιστημονικών Οικονομικών και Σαθρού Συρφετού !).

¨Εχουμε και λέμε:
Το γνωρίζεται και το Αποκρύπτεται ; ή μήπως Σας Απαγορεύουν την Πολιτική Επιστημονική Οικονομική Συγκοινωνούντων Δοχείων Διαλεκτική Νόηση του Κεφαλαίου στην Οικονομία ;;

Η Ελεγκτική Επιτροπή ΦοροΟικονομικών στην USA επέβαλε ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,5 ΔΙΣ. Εωρώ στην Deutsche bank για μανιπουλάτσια στους ... Τόκους που ζητούσε στην USA ! Επιπλέον η Ελεγκτική ΦοροΟικονομική Επιτροπή της Αγγλίας επέβαλε ΠΡΟΣΤΙΜΟ ύψους 4 ΔΙΣ. Ευρώ στης τράπεζες Deutsche Bank, Barclays, Royal Bank Scotland, Robobank Ολλανδίας ! Επιπλέον η Ανάλογη Επιτροπή της Ευρωπ. Ενωσης επέβαλε για της ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΝ 1,8 ΔΙΣ. Ευρώ στα ¨Ανωθεν Τραπεζικά Ιδρ(ύ)ώματα/Ινστιτούτα, σαυτό το ΠΡΟΣΤΙΜΟΝ σχεδόν 800 Εκατ. Ευρώ ΕΙΝΑΙ στην Deutsche Bank ! ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΝ ΕΤΟΣ 2015 !!! ΑΥΤΟ ΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ... Libor bank !! Και ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ !! Οι ΕΡΕΥΝΕΣ των αντίστοιχων Επιτροπών ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΣΧΕΔΟΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ, δηλ. το 2010 !!!;;;!!! Ο Νοών Νοήτοω !! Ως μικροσημείωση η Deutsche Bank έχει ήδη πληρώση σχεδόν 3,5 ΔΙΣ. Ευρώ για το σκάνδαλο Libor bank το 2014, του 2015 ΕΙΝΑΙ ... καινούργια !! Η Υπόθεση ΣκανδαλοΑπάτης της Libor bank δημιουργείθηκε ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την Υπόθεση Lehmann Broth., η ΔΙΑΦΟΡΑ είναι ότι η Libor Bank είτανε ΜΕΡΟΣ του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, PSI κ.ο.κ. κ.α. !!! Τί ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ με τον Τόπο μας, τήν Χώρα μας, την Πατρίδα μας ;; Εάν ΕΣΕΙΣ είσαστε Γάτες, ΕΜΕΙΣ έχουμε Εξελιχθεί σε Λιοντάρια, και της ΞΕΣΚΙΖΟΥΜΑΙ της Γάτες στο Αέρα ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ ;; Καταλάβαται το λεγώμενο ΄ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ΄ ;; ή ΜΗΠΩΣ θα ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ;; Εάν ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΄ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ΄, τότε φορέστε το τελευταίο ΣΑΣ ωραίο κουστούμι που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΕΠΕΣ ! Διότι δεν χρειαζώσασται τσέπες, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕΣ !!
Ο ¨Ελλην, Η Ελλας, ο Ελληνκός Λαός, το Ελληνικό ¨Εθνος, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ !!!

Το Ανέκαθεν ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ που ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Supido από την Χώρα ή να Αυτοκτονήσουν ! ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΑΥΤΟ, διότι τους ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ !! ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Στόν Ελληνικό Λαό, στο Ελληνικό Εθνος, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

Χαιρετούμαιε την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !

ΝΑ ΜΑΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

αναγνώστης είπε...

"Ίσως προβάλουν κάποιοι το επιχείρημα πως ο ελληνικός λαός δεν επέλεξε τη ρήξη στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Κάτι τέτοιο είναι, στην καλύτερη περίπτωση, παραπλανητικό. Κι αυτό γιατί στις εκλογές δεν τέθηκε τέτοιο ερώτημα."

Σε αυτό εγώ διαφωνώ αγαπητέ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαινε με γραμμή διαφορετική από το "Όχι στα μνημόνια, ναι στο ευρώ" το αποτέλεσμα θα ήταν άλλο. Καλύτερο-χειρότερο είναι θέμα εκτίμησης, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι χωρίς το "ναι στο ευρώ" θα ήταν χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση όμως το "όχι στην ρήξη" δεν είναι παραπλανητικό, είναι πραγματικότητα. Είτε λοιπόν το ένα σκέλος αλλάξει, είτε το άλλο (γιατί η γραμμή έχει δύο σκέλη, που πιθανά να εξελιχθούν σε αντίφαση) θα πρέπει με κάποιο τρόπο -όχι απαραίτητα εκλογές- ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει έγκριση. Όχι για να είναι εντάξει με την διαπλοκή, αλλά γιατί χρειάζεται συσπείρωση του κόσμου γύρω από το αίτημα για ρήξη και όχι ερμηνευτικές εγκύκλιοι της γραμμής.

eparistera είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη. Μάλλον δεν διαφωνούμε, αν κρίνω από την επιχειρηματολογία σου, στο ότι στις εκλογές ούτε τέθηκε ούτε απαντήθηκε το ερώτημα για τη ρήξη ρητά. Το ίδιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουσιαστικά πρόγραμμα ρήξης κι αυτό γιατί το ουσιαστικό χαρακτηριστικό των πολιτικών που επιβλήθηκαν από την ΕΕ την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι οι μνημονιακές πρόνοιες σε όλο τους το φάσμα και την έκταση. Ψηφίζοντας επομένως ο λαός ένα πολιτικό πρόγραμμα που υποσχόταν την κατάργηση των μνημονιακών προβλέψεων ουσιαστικά επέλεγε τη ρήξη. Είναι όμως απολύτως σωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό, σε αντίθεση με τις συνεδριακές αποφάσεις του, προσπάθησε να το αμβλύνει και κατέβηκε στις εκλογές υποσχόμενος πως η ρήξη δεν θα είναι ρήξη. Και τώρα τα βρίσκει μπροστά του. Πως θα ψήφιζε ο λαός σε περίπτωση που έμπαινε το ζήτημα της ρήξης δεν το γνωρίζω. Πάντως το ποια θέση θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ηγετική ομάδα του δηλαδή, θα επηρεάσει το αποτέλεσμα και θα διαμορφώσει συνειδήσεις. Αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο για το πώς αποφασίζει ο κόσμος. Εκείνο όμως που είναι το σημαντικότερο είναι η ενημέρωση του κόσμου. Το άνοιγμα της συζήτησης στη μέγιστη δυνατή έκτασή της. Η άγνοια γύρω από το ζήτημα του νομίσματος είναι εντυπωσιακή. Εγώ πάντως ζώντας στην επαρχία και έχοντας έτσι μια σχέση με κόσμο διαφόρων τάξεων, στρωμάτων και πολιτικών καταβολών μπορώ, μάλλον, να σε βεβαιώσω πως ο κόσμος που προβληματίζεται σοβαρά για το νόμισμα είναι πολύς. Πάρα πολύς.

αναγνώστης είπε...

Δεν διαφωνώ καθόλου ότι ο κόσμος είναι πολύς. Υπάρχουν άλλωστε και γκάλοπ που δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα, τα οποία δείχνουν άλλη εικόνα από αυτή που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ στον κόσμο σχετικά με την "αγάπη" προς το ευρώ. Όμως πρέπει να βλέπουμε όλη την εικόνα κι όχι μόνο αυτή που συνηγορεί στην άποψή μας: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα είναι η πιο αποτελεσματική κατ' εμέ όσον αφορά την προετοιμασία για ρήξη. Γιατί πραγματική προετοιμασία είναι να καταφέρεις να προκύπτει μέσα από την ζωή και την εμπειρία του άλλου μία πολιτική κατεύθυνση κι όχι μέσα από νουθεσίες κάποιου "ειδικού" (κόμμα, άνθρωπος κλπ.). Τότε οι απόψεις αποκτούν πραγματικό κοινωνικό έρεισμα. Και νομίζω ότι μέσα από την διαδικασία των διαπραγματεύσεων πάρα πολύς κόσμος σχημάτισε μία πιο καθαρή αντίληψη για τα όρια που σου βάζει η ίδια η ΕΕ, πράγμα απαραίτητο για το επόμενο βήμα που θέλεις.

Τέλος συμφωνώ απολύτως στην φράση σου "Πάντως το ποια θέση θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ηγετική ομάδα του δηλαδή, θα επηρεάσει το αποτέλεσμα και θα διαμορφώσει συνειδήσεις."
Ναι, έτσι είναι, όποια θέση κι αν πάρει.
Για να σου βάλω όμως κι ένα προβληματισμό που φαντάζομαι κι εσύ θα έχεις σκεφτεί:
Κατά τη γνώμη μου το ζήτημα είναι κύρια πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Και στην πολιτική μπορεί να κάνεις και οικονομικές θυσίες για να πετύχεις καλύτερη θέση. Οπότε δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, από την στιγμή που πίσω τους είναι σίγουρο για μένα ότι κρύβονται κι άλλοι ανταγωνισμοί κι όχι μία -εντελώς άνιση φυσικά- μάχη "Ελλάδας-Γερμανίας". Παρόλο λοιπόν κι εμένα η γνώμη μου είναι ότι όλα θα καταλήξουν σε ένα τελεσίγραφο "φτιασιδωμένου μνημονίου", κρατώ μια αμφιβολία γιατί άλλοι παίρνουν τις (πολιτικές) αποφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

«Η Eλληνική Kυβέρνηση αναλαμβάνοντας το ιστορικό αυτό βάρος καλείται να εμψυχώσει τον Eλληνικό Λαό με την αταλάντευτη στάση της και να του μιλήσει απερίφραστα για τις εναλλακτικές επιλογές που διαθέτει η χώρα, μακριά από δαιμονοποιήσεις και αφορισμούς, που καταλήγουν να ρίχνουν νερό στο μύλο της εκβιαστικής κινδυνολογίας η οποία εκπορεύεται από τους πιο Αντιδραστικούς κύκλους του διεθνούς πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου και των εγχώριων εκπροσώπων του», αναφέρει το άρθρο του iskra.

eparistera είπε...

Ακριβώς αυτό εκτιμώ ως απολύτως αναγκαίο ανώνυμε. Να σπάσουμε την άγνοια και το φόβο με ένα καλά επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα διαχείρησης ρης ρήξης. Με σοβαρότητα, ταξικότητα κι επιστημονικότητα.

Ανώνυμος είπε...

"Ο κύκλος της αβεβαιότητας πρέπει να κλείσει", υπογράμμισε ο υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης !

Δεν ξέρω τι εννοείται, αλλά σταμάτήσαμαι να προσπαθούμαι να καταλάβουμαι τι λέται !
Και επειδή σταματήσαμαι να επικοινωνούμαι στην "Ελληνική", θα σας απαντούσαμαι εμείς στην ..."Λατινική" !

Οσο αναφορά το: "Ο κύκλος της αβεβαιότητας πρέπει να κλείσει",

Απαντούμαι: circulus vitiosus !

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...