Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ! ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!

Οι μάσκες έπεσαν. Πανικόβλητοι οι ντόπιοι υπάλληλοι του διεθνούς κεφαλαίου που βρίσκονται στην κυβέρνηση προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τα κουρέλια της εθνικής περηφάνιας και της αξιοπρέπειας. Εκείνης της αξιοπρέπειας που οι ίδιοι έκαναν κουρέλι γιατί έτσι απαιτούσαν τα αφεντικά τους. Οι αποφάσεις είχαν ληφθεί εδώ και καιρό αλλά η διαδικασία χειραγώγησης των χαϊβανιών προέβλεπε πως θα καμώνονταν όλοι, ξένοι και ντόπιοι υπάλληλοι, πως οι αποφάσεις θα παίρνονταν από τους εδώ υποτακτικούς και προς το συμφέρον των υπηκόων τους. Όλα είχαν στηθεί. Το σενάριο έτοιμο. Βασικό μοτίβο ο τρόμος. Τρόμος, έκσταση και καλλιέργεια ενοχικών συνδρόμων. Το θύμα θα παρουσιαζόταν ως θύτης και θα καταδικαζόταν σε αιώνια σκλαβιά την οποία θα χρύσωναν με μια νότα ελπίδας. Θα περιχαρακωνόταν από τοίχους άγνοιας, ψεύδους και σιωπής. Αν ο αφέντης το αποφάσιζε θα μπορούσε να γίνει, κάποτε απελεύθερος.

Το σκηνικό και οι ηθοποιοί στις θέσεις τους. Οι προβολείς στα τηλεοπτικά στούντιο αναμμένοι. Οι ηθοποιοί-τηλεπαρουσιαστές στις καρέκλες τους και με τις τσέπες γεμάτες. Είχαν δύσκολο καθήκον. Έπρεπε να είναι όπως έπρεπε. Κυνικοί, χυδαίοι, αγράμματοι, ποταποί και κήνσορες ταυτόχρονα. Δύσκολος ρόλος αλλά είχαν μάθει χρόνια το μάθημά τους. Από τότε με το Σημίτη, κι από παλιότερα ακόμη. Από το Γεωργαλά απ’ όσο θυμάμαι. Είχαν και άλλο σπουδαίο δάσκαλο φυσικά. Τον Γκαίμπελς. Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά και σύμφωνα με το σενάριο κάτι ξαφνικά στράβωσε. Τα αφεντικά αθέτησαν τη συμφωνία. Σήκωσαν την κουρτίνα και έδειξαν στο παρασκήνιο το πραγματικό αφεντικό.
Γιατί τάχα; Ήταν λάθος; Παρορμητισμός; Απερισκεψία; Όχι! Αυτά είναι χαρακτηριστικά ανθρώπων. Όχι ΑΥΤΩΝ. Ήταν απλά στημένο. Το αφεντικό, μέσα στην απόλυτη αλαζονεία και στο θράσος του θέλησε να αποκαλυφθεί ως τέτοις. Ίσως ένοιωθε και ντροπή να αφήνουν να πιστεύουν κάποιοι πως αυτός βρίσκεται ΥΠΟ τα ξόανα της κυβέρνησης. Ίσως η κυβέρνηση τρομαγμένη από την καταστροφή που φέρνει να ψέλλισε κάποια αντίρρηση κάπου. Έπρεπε να αποκαλυφθεί ποιος κυβερνά. Ο καραγκιοζοπαίχτης σήκωσε το μπερντέ για να φανεί ποιος κινεί τον Χατζηαβάτη. Ντρεπόταν να νομίζουν τον Χατζηαβάτη εκπρόσωπό του. Ταυτόχρονα η απάθεια και η αδράνεια των υπηκόων τόνωναν την αυτοπεποίθησή του και την πίστη στην παντοδυναμία του. Μόλις έπεσαν οι μάσκες οι εδώ, γυμνοί πλέον, υπάλληλοι έψαχναν τα φύλλα συκής. Όχι από ντροπή, αυτό είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό, αλλά από φόβο. Αποκαλύφτηκαν. Άρχισαν να λεονταρίζουν στις τηλεοράσεις και να κλαίνε στα τηλέφωνα με τα αφεντικά. Μας προδώσατε! Είμαστε περήφανοι! Και άλλα τέτοια φαιδρά. Αυτοί γέλασαν. Ο Στρως Καν είπε πως καταλαβαίνει την ουσία της διαμαρτυρίας. Ο Όλι Ρεν, πιο βόρειος, δε μπήκε καν στον κόπο να τους ακούσει.

Ύβρις η Αλαζονεία και προκαλεί τη μήνι. Η άτις θα φέρει την κάθαρση.
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι;

Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

1 σχόλια:

Susan Benson είπε...

Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για ένα δάνειο.
* Ευκολία - Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
* Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
* Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
* Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
* Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητες να λάβετε το δάνειο
* Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
* Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
* Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
* Χωρίς κρυφές χρεώσεις

Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp/Telegram: +447903159998

Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...